Mot din. Lite. Hur Brno infödda Nicole kämpar för USA

“Det är en fantastisk dröm som har gått i uppfyllelse”, säger den 25-åriga dubbelspecialisten, som förmodligen skulle hoppa in i en potentiellt avgörande 2: 2-stat på amerikansk sida.

Hennes föräldrar 1987 de vägrade att uthärda den kommunistiska tidlösheten och emigrerade till Tyskland där hennes syster föddes. Två år senare fick de politisk asyl i USA, men…

”Min mamma hade inte sjukförsäkring där ännu, så hon flög tillbaka till Tjeckien för att vara född här. Vi kom tillbaka så snart jag var gammal nog för att flyga tillbaka. Så jag har bott i staterna sedan sex veckor.Jag är född i Brno från Bohunice på papper, ”ler Melichar.

Dessa två länder har blandats till en nästan odelbar blandning i hennes liv.

Tennis är amerikansk, men Melichar sedan hennes ålder. Till exempel stötte Kathy Rinaldi, USAs nuvarande Fed-kapten i USA: ”Hon rådde alltid och ordnade för allt vi behövde. Hon var där för oss. ”

Samtidigt var hennes far noga med att inte vara språklig.” Varje gång jag sa något på engelska, omedelbart till mig: Nej, tala tjeckiska. Jag pratar också med min mormor, flickorna på vandring, säger Melichar. ”Jag försöker behålla det.Jag har aldrig bott eller gått i skolan i Tjeckien, men jag vill ha min pappa på grund av min pappa. ”

En annan koppling mellan Centraleuropa och det bredare landet utanför Atlanten? Kanske Kveta Peschke, hennes nuvarande dubbelpartner. I år vann de tillsammans i Prag och gick så småningom till Masters-turneringen i Singapore, där Melicharová stolt övervakades av sina föräldrar. vi pratar i omklädningsrummet. Tjeckiska flickor är alla bra, alltid friska. De är ungefär lika nära dem som amerikanerna, säger hans ursprung Brno. ”Femtiofemtio.”

Helgfinalerna är attraktiva för henne på alla möjliga sätt.

”Jag reser väldigt lite till Tjeckien två gånger om året. Jag ser alltid fram emot det.Prag är världens vackraste stad, ”han är tydlig och hans fars strikthet passar också för lagkamrater som tränger in i tjeckiska:” De känner redan grunderna. Hej, hur mår du? De frågar också om den perfekta tjeckiska maten, så jag lärde mig det. Goulash, ländstycke, tartare, fläskkakor. De gillade verkligen trdelník. Endast de smutsiga orden har ännu inte ställts! ” ! Vad är jag här för? ‘ Och han fortsätter mer seriöst: ”Vi är inte favoriter, verkligen inte. Alla tjeckare är högre än vår första spelare, det ser så ut på papper. Men bollen är rund, allt kan hända.Trycket kommer att vara annorlunda: Du spelar för ditt land, inte för dig själv. Kanske kommer vi att överraska. Jag kommer att njuta av det så mycket jag kan.

Även i närvaro av mina nära och kära. ”Mormor, kusin, farbror, andra bekanta. Det kommer att gå bra, ”listar Melichar de rapporterade gästerna. De kan uppleva dilemmaet med att heja sin Nicole eller, som de flesta utsålda hallar, hem-tjeckarna. “Vi kommer att ha fler fans än normalt,” Melicharova har kul. .