Kapten Petr Pála

Kapten Petr Pála har därför beslutat att rädda världens sjunde spelare och så småningom inkludera henne i söndagens singlar.

”Det är uppenbart att detta beslut aldrig är enkelt. Jag gjorde det med läkarteamet och kaptenen kvällen före biljetten. Jag har hejrat i mitt blod under åren och jag hoppas att det kommer att fungera. Jag tror på flickor och jag tror att de kan göra det, sade Kvitova.

Årets finale präglas av avsaknaden av stjärnor. Det tjeckiska laget missar skadade Karolína Plíšková, det amerikanska laget anlände till den tjeckiska metropolen utan de största stjärnorna i Serena och Venus Williams, Sloane Stephens eller Madison Keys.Var och en av dem är en fantastisk tennisspelare, ”kommenterade Rinaldi om den tjeckiska nomineringen. Den 36: e världsspelaren har en balans på en seger och två nederlag (varav en är dubbla). Siniak besegrade Riske två gånger, men förlorade den för Hobart i januari i år. “Jag tar det som en chans för livet”, kommenterade amerikanen. Farbror, 32, har aldrig träffat henne på WTA-kretsen än. ”Jag vet ingenting om henne, men jag kommer att fråga Petra och tränarna kommer också att ge mig några råd.Det kommer att vara speciellt för mig, men känslorna kommer att falla och jag kommer att försöka besegra Sofia, ”sade Strycova.

Tjeckarna är sjätte i finalen på åtta år och har inte tappat titeln under kapten Pala. De segrade 2011, 2012, 2014, 2015 och 2016 och lyckades göra avgörande dueller i Prag med Ryssland (2015), Tyskland (2014) och Serbien (2012).

med Tjeckien klart ledande: av tolv slag vann tio. Förra året eliminerade de det försvagade tjeckiska laget i semifinalen hemma och 2009 besegrade det i semifinalen i Brno.