Fedcups premiär för Kvitova. Jag hoppas att jubeln går bra, sa hon

Han kommer att uppleva denna position för första gången. Hon var van vid att ha dykt upp på domstolen under den första dagen. Och som regel vann hon för det tjeckiska Fed Cup-laget. Med fem vinster av den berömda silverskålen är Petra Kvitova en av de mest framgångsrika tennisspelarna i landet. Barbara farbror.

”Jag har aldrig varit på den första dagen. Men jag tror att det har varit i mitt blod under åren. Jag tror att jag kan göra det. Flickorna är smarta, ”sa Kvitova efter fredagens biljett, som ägde rum strax efter middagstid vid Gamla rådhuset i Prag.Kapten Pála kan nominera Kvitova till den tredje och fjärde singeln eller till de avgörande dubblarna. ”Alla i teamet gör allt jag kan för att visa något på banan. Chansen finns, men vi får se på lördag, ”sa Kvitova. Samma ställning – sammanfallande – försökte förra året mot amerikanerna ( tjeckarna förlorade i semifinalen i Florida 2: 3 ).Siniak hoppar in i lördagens andra singelmatch mot Alison Riske.

“Det kommer att vara viktigt för mig att koncentrera mig på mitt eget spel,” sade Siniak. duell av Barbara Uncle med amerikanska nummer ett Sofia Kenin, som kommer att vara premiär i Fed Cup. “Presset är fortfarande på vår sida”, inser farbror, som efter finalen i helgen kommer att säga adjö till landslaget. “Publikens fördel kommer att bli enorm.”

Kapten Pála förblir optimistisk. Redan för en vecka sedan kallade han Barbora Krejcikova på semester, eftersom Karolína Pliskova, världens åtta, hade rapporterat sin skada på kalven och handleden. Kvitova har gått med nu.

”Vi är fortfarande favoriter. Och jag hoppas att det kommer att bli som vanligt på O2-arenan, ”sa Pála.Han har aldrig tappat sitt urval i Tjeckiens största hall. Tjeckiska tennisspelare firade trofén 2012, 2014 och 2015.

”Jag litar på båda flickorna. Vi behöver inte vinna allt på lördag, det är viktigt att vi har tre segrar på söndagen, ”tilllade Pála.