London Welshs situation är ledsen men storied förbi betyder att allt inte går förlorat

Allt helt normalt på den här marken, en gång en park kopplad till Elizabeth Jag är Richmond Palace och ägs fortfarande av Crown Estates. Förutom det vid ingången på Kew Road, ovanför svänghjulet med sitt sprickade glas och brutna lås, var skyltbordet som normalt ger information om London Welshs nästa armatur otroligt blank.

Några timmar tidigare nyheterna om Den 131-årige klubbens dunkel i frivillig likvidation, som provocerats av deras oförmåga att möta en skattelista på 250 000 kronor, hade brutits.Meddelandet slutade sin överlevnad som en helt professionell klubb, avslutade anställningen av 35 spelare och fem tränare och torkade namnet Doncaster Knights, denna helgens planerade motståndare i en runda av den brittiska och irländska cupen, från skylten. Richmond i London Irländsk en påminnelse om Premiership löfte och orättvisa | Robert Kitson Läs mer

Tyvärr, för klubbens tjänstemän, deras personal och deras många lojala anhängare, men också för dem som bara kommer ihåg en tid då London Welshs rykte var en av de mest beundrade i rugbyspelet och ett besök på Old Deer Park väntade med förväntan.

Träbrädet på väggen inuti klubbhusdörren, med förteckning över tidigare presidenter och kaptener i gyllene bokstäver, ser nu ut som en minnesmärke.Den registrerar tjänsten av män som kapten Geoffrey Crawshay, president från 1924 till 1939: Uppväxt i Cyfarthfa-slottet i närheten av Merthyr Tydfil, dåligt skadat i första världskriget, ADC till indiens vicekong, en Lloyd George Liberal vars Underlåtenhet att vinna ett parlamentariskt säte hindrade inte honom att arbeta för de arbetslösa i södra Wales under de hårda 1930-talet. Eller Gwilym Lloyd George, premiärministerns son, hemsekreterare under Anthony Eden vid tidpunkten för Suez-krisen och senare uppvuxen till peerage som den första Viscount Tenby, som presiderade 1956-1967.Rollen av tidigare kaptener omfattar flera anmärkningsvärda internationaler, från Vivian Jenkins, en förkrigs-dubbel Oxford-blå som blev en framstående idrottsförfattare, till Clive Rees på 1980-talet.

Namnet som finns i båda kolumnerna är det av John Dawes, klubbens kapten från 1965-71 och nu president. Dawes var kaptenen för det brittiska lejonteamet som gick till Nya Zeeland 1971 och slog All Blacks med en trupp som förutom sig själv innehöll sex andra London-walisiska spelare – fortfarande en rekord för en enda klubb. De andra var framåtriktade Mervyn Davies, Geoff Evans, John Taylor och Mike Roberts, fullback JPR Williams och prins av vingar, Gerald Davies. Alla utom Evans och Roberts var första valet i Test XV utvalt av Carwyn James.Facebook Twitter Pinterest London Welsh tar på Bristol på Old Deer Park i september. Foto: http://spelbolagbonus.info

“London Welsh var en underbar klubb”, berättade en sorglig Gerald Davies i veckan. “Vid den tiden var det ett mycket attraktivt, nästan glamoröst lag som spelade underbart rugby under John Dawes – den typ du drömmer om att spela. Att vara på Old Deer Park var en glädje. En underbar atmosfär, en underbar yta – en välorganiserad institution, på och av planen. Jag älskade att vara en del av det. ”

Det var de dagar då ljusa, unga walisiska män drogs till London. “I tidigare tider hade folk rest från Wales till London för att sälja mjölk,” sa Davies. “I vår tid var det studenter och lärare.Vi var alla lärare av en eller annan typ, utom JPR, som var läkare. “Davies – som för närvarande är ordförande för Pro12-styrelsen – gick med i klubben 1968 och stannade till 1974 då han bestämde att flytta tillbaka till Wales. “När du försöker beskriva hur vi spelade under John Dawes, kan du inte låta bli att falla i kliché,” sa han. “Spelarna var alla skickliga och bestämda att spela ett expansivt 15-spel, ett spel som handlade om att skapa utrymme och låta människor uttrycka sig – ett spel som skulle excitera och tillfredsställa alla spelare samt de som betalade för att sitta i stativet. “London Welsh går i likvidation men hoppas på semi-professionell återvändande. Läs mer

Det enda stället, en cantilevered betong- och brisblockskonstruktion som stöder på Royal Mid-Surrey Golf Club, är nu ett monument till bättre dagar, dess gröna plastuppsättningsstolar missfärgas och dess faciliteter primitiva.Med väntan på det stora misstaget som London Welsh gjorde var att bli främjad till toppflygningen 2012, resultatet av ett försök att möta den professionella eran på. För att uppfylla lagstadgade krav åtföljdes flytten till Premiership av en omlokalisering från Old Deer Park till Oxford Uniteds Kassam Stadium. Marred av en fempoängsavdrag för att ge nio skådespel till en otillgänglig spelare och med sina hundratals åskådare rattlande runt i en arena som rymmer 12 000, slutade säsongen i nedläggning.

Ett år senare studsade de tillbaka till toppflygningen, fortfarande pendlar till Oxford. Däremot kom en katastrofsäsong: den oöverträffade förnedring av nederlag i varje enskild liga och cup fixtur.Nu är den professionella sidan av klubben helt enkelt inte mer och operationerna tas över av amatörsvingen, som har fortsatt att springa på alla sidor under första XV – Druiderna, Drakarna, Occiesna, Veteranerna, Kvinnorna squad och mini-rugby-schemat.

En 20-punktsavdrag och behovet av att skapa en trovärdig affärsplan och en sannolik £ 150.000 obligationsruta i vägen för att fortsätta som en semi-pro-outfit i Championship Nästa säsong.Om de inte uppfyller dessa krav och måste börja från botten igen som en amatörklubb, kan de ta sitt hjärta från exemplet av deras närbelägna Richmond, de första drabbade av fullblåst professionalism, som drog direkt från Premiership till nionde tier efter att ha gått under 1999 och återställer sina synpunkter innan de gör det hela vägen tillbaka till mästerskapet denna säsong.

I London Welsh har jobb gått vilse några veckor före jul. Men de som fortsätter att göra pilgrimsfärden till Old Deer Park kommer åtminstone att ha en stor klubbs historia för att värma dem, så väl som en uppsättning mer realistiska förväntningar.