Rör inte Pettersson. Vancouver fängslade en ny svensk älskling

Florida-försvararen Mike Matheson vet om det. Han och Pettersson kastade sig på isen i mitten av oktober och slog honom ur spel i sex matcher. Resultatet? Den utomeuropeiska polisen har att göra med hatiga kommentarer och rapporter där människor ville ha Matheson cancer, självmord, död eller hundskada. I 11 matcher gjorde han 10 mål och gjorde 17 poäng, blev en nykomling i oktober månad och hans motståndares tränare riktar särskild uppmärksamhet åt honom.Vid 19 års ålder!

Detroit-tränaren jämförde till och med Pettersson med en smalare version av Pavel Dacjuk. “Du kan inte vara lugn framför honom, du vet inte vad du ska göra med pucken,” säger Blashill.

När Pettersson gjorde fem poäng mot Colorado för en vecka sedan, blev han den yngsta Canucks-spelaren som lyckades. “Jag försöker vara mig själv”, säger Pettersson, som anser att hans mindre karaktär är en fördel. ”Åtminstone kommer jag att lära mig att vinna slagsmål med smarthet, inte med Bet365 våld. Jag kommer att lära mig att distribuera träffar ordentligt. ”

” Redan efter tio ligamatcher är han en av våra bästa spelare, “sade Bo Horvat. Dallas-försvararen John Klingberg upplevde vårmästerskapet med honom igen. ”Han hatar förluster, så han är så bra.De bästa NHL-spelarna är de som är griniga när de förlorar. Jag har det ändå. “

Pettersson är en annan våg av svenska skolspelare som fyller utländska lag. Tänk på att det bara finns tre lag i NHL (Florida, Montreal, Winnipeg) som inte har en svensk spelare på spelplanen. Slumpmässigt kan du välja William Nylander, Alexander Wennberg, senast Rasmus Dahlin.Det är ett bra tecken för Swedish League Unibet att så många unga hockeyspelare kommer ut ur den. De är redo, “gläder Elias Lindholm.

” Tack vare SHL växte jag upp i ishockey, och på vårmästerskapet kände jag hur det kunde vara i NHL. När allt kommer omkring är flytten mellan SHL och NHL fortfarande stor, allt är snabbare i NHL, säger Pettersson, som var på Växjö förra säsongen och tog 56 poäng i 44 matcher för att dominera den svenska topptävlingen och hjälpte laget till titeln.