Varm explosion: hattrick på tolv minuter och sedan ett mål på toppen

25-åringen gjorde första gången i den 32: e, den andra i den 38: e och den tredje i den 44: e minuten. Han fortsatte solo-skjutningen efter byte av sidor och ökade till 4: 0 i den 57: e minuten. Först då lyckades de andra, David Štrombach och Muamer Avdič avslutade det inhemska debakelet.

En och en halv timme efter en utmärkt prestation satt Jakub Teplý redan hemma i Frýdek-Místek. med kyckling.

“Min son har inget sinne för det ännu, men han gick redan och sa:” Pappamål, pappamål, “sa Teplý till telefonen.

att matchen i Ostrava kunde fungera. ”Vi höll ballongen, men Vítkovice var väl overskyet. Vår målvakt Šustr fick oss en chans två gånger.I det ögonblicket trodde jag att det kanske börjar falla där. Men jag förväntade mig verkligen inte att det skulle hända fyra gånger. Att pojkarna kommer att få så många mål, ”erinrade han.

Han gjorde fyra mål den här säsongen i det karibiska urvalet, men det var en helt annan låt i mästerskapsmatchen. Varmt lyste under förberedelserna, Znojmo skulle förlita sig på honom. Säsongen har emellertid börjat och gyro-maskinen sitter fast.

“Jag försökte gå från träning till att bryta den, men jag hade den i huvudet,” medgav han. att Znojmo som helhet behövde hantera. Efter fyra nederlag i rad krånglade spelarna i omklädningsrummet, igen diskuterades tränaren Leoš Kalvodas position.Och sedan en sådan explosion.

”När jag gjorde det första målet och sedan det andra, trodde jag att jag ville ha ett hat-trick. Att jag måste fokusera på varje möjlighet. Hattrick föll sedan med tur, målvakten kastade bollen rakt framför mig, ”sa han blygsamt.

Men framför allt följde Teplý sitt skott. Han trängde hårt in i försvaret och sprang in i passet. Han gjorde ett snabbt mål på det perfekta “första” passet eller den redan nämnda raka sparken.

“Jag gillade alla mina mål”, utbröt han. ”Förmodligen den första. Det var ett körsbär. Jag kastade målvakten när han gick under mina fötter, sade han.

Redan i halvtid efter hat-tricket hatade hans lagkamrater honom.Också: Detta kommer att vara en bra kontant för laget.

”Jag tänkte med stil att jag skulle säga er. Synd jag inte gav femte, det skulle vara bra. Jag hade en chans, men jag sköljde. Men vad. Låt oss vara blygsamma, ”sade Teplý.