Sparta i Karviná och Schlesiska derby med Baroš. Och kommer något att förändras?

Men detta är inte längre fallet med introduktionen av det nya systemet, även om trettio omgångar spelas hela tiden, men detta gäller bara den grundläggande delen.Fler matcher kommer att erbjudas av överbyggnaden.

Den femtonde akten startar på fredagens förpass mellan Mladá Boleslav och Dukla, två matcher spelas på lördag, på söndag finns det redan två och fem matcher.

Då avbryts tävlingen av den sista nationella pausen 2018, under vilken Tjeckien kommer att börja förberedelserna med Polen och sedan möta Slovakien i Nations League.

Så vad lockar Fortuna League tidigare?

Sparta har vunnit bara en av de senaste fem ligamatcherna och har fallit tre gånger i rad efter en poäng på 0: 1.

”Vi måste förbättra spelet utanför, för det finns inget mål att vinna. Vi kommer att ha en tuff match eftersom Karviná spelar för sina liv, säger tränaren Zdeněk Ščasný, vars lag senast band med Slavia 2: 2 och där mittfältaren Guélor Kang började.

“Kanga är en för Sparta Av de viktigaste spelarna är det bara bra för oss Sportingbet att det inte spelar eftersom det kommer att förlora enormt i värmen.Men de har andra högkvalitativa spelare som kan ersätta honom, säger tränaren för Karviná Roman Nádvorník.

Även hans team lyser inte; ”Vi vill bekräfta spelkvaliteten för de senaste matcherna och undvika de triviala misstag som kostar oss poäng. Jag tror att vi kommer att plåga Sparta mycket, ”tillade Nádvorník.

Slovácko vann senast i Příbram och avslutade en serie med åtta nederlag i rad.Duellen med Liberec kommer att bli finalen för den tillfälliga tränaren Petr Vlachovský, som kommer att ersättas av Martin Svědík från Jihlava efter landets paus.

“Jag tror att jag kommer att avsluta mitt uppdrag på Slováckos bänk med framgång,” sade Vlachovský. More info

Den sjunde Liberec gör inte mycket, vilket den visade förra gången genom att vinna över Mladá Boleslav, tryckt av hela matchen, men gjorde i slutet (1: 0).

”Vi är medvetna om att om vi kan hantera matchen kan vi närma oss de sex bästa igen. Så vi åker naturligtvis till Slovácko för att vinna, sade Miroslav Holeňák, assistenttränare för Slovan.

Efter tretton år återvänder det största schlesiska derbyet till den högsta tävlingen.Naturligtvis kommer det att vara slut.

”Atmosfären på arenan kommer att vara fantastisk. Samtidigt önskar jag att det skulle vara bra, ”sade Ivan Kopecký, tränare för Opava.

Båda klubbarna möttes i andra ligan förra säsongen och Ostrava vann båda matcherna (3: 0 hemma och 1: 0) utanför). Den stora fördelen för Baník är att Milan Baroš återvänder efter en disciplinstraff i fem matcher. Milan förtjänade inte det och har någonting att återvända, sade Ostrava-tränaren Bohumil Panik och tillade, “Jag hoppas att det kommer att bli en schlesisk firande av fotboll och det kommer att göra utan några överdrivningar.

laget i ligan vann hon alla sju matcher på sin stadion.Mot den oroande Pribram borde Viktoria lätt slås ur 0: 5-debakelet med Real Madrid. Men speciellt i början av säsongen spelade Příbram mycket bra, så vi får se, ”sa Pavel Vrba, tränare för Pilsen. Inte överraskande, det har den värsta försvaret i ligan. Och hon hjälpte inte till i MOL-cupen, hon tappade ut i åttonde finalen efter att ha förlorat mot bohemerna. Naturligtvis är jag arg för att vi har fruktansvärda resultat, men jag får inte panik. Vi arbetar fortfarande på samma sätt.Laget behöver några bra resultat för att komma ikapp, säger Josef Csaplár, tränare för Příbram. Han kom från långt borta Astana med ett 1: 2-nederlag.

”Jag tror att vi tappade tre poäng där. Men det finns ingenting vi kan göra, vi måste skaka. Låt oss gå vidare. Vi måste förbereda oss för bohemerna och packa upp det, “säger Petr Rada-tränare för Jablonec. Bohemerna förlorade tre mål i följd i två mål i rad, men under veckan lyckades de bli bättre genom att gå vidare till kvartfinalen i MOL-cupen.

< p> ”Efter förlusterna i ligan behövde vi lite framgång, så jag är glad att vi avancerade till cupen den här veckan.Men vi får se vad det kommer att göra för oss för ligan eftersom vi har en mycket smal kadre på grund av våra hälsoproblem, ”sa tränaren Martin Hašek, som saknar anfallaren Juliš eller försvararen Bederka.

. Förra gången de attackerade bohemerna, kan de vinna två gånger i rad för första gången sedan sommarträning och kommer de glädje fans som gillade sitt sista hem i mitten av september?

Om vi ​​arbetar som under andra hälften på Bohemian, har vi ingenting att oroa oss för, ”tror mittfältaren Jakub Hora. More info here

“Den första förutsättningen för framgång är att vi inte samlar först och inte behöver strama åt.Det är nödvändigt att spela väldigt aktivt, ibland för att förenkla spelet lite, för att pressa mer till slutet för att skapa fler skottsituationer, säger Olomouc-tränaren Václav Jílek. krävande program fortsätter att kämpa med många sjukfrånvaron.

“Det kommer att bli mycket utmanande, för med Köpenhamn har man sett att spelarna har gått lite över tråden”, inser tränare Jindřich Trpišovský. ”Det kommer att handla mycket om vår moral att kunna byta, bli redo för matchen och inte göra några misstag. Vi har inte mycket val.Det måste hanteras av spelare som har spelat med Köpenhamn, plus de som kan sättas ihop. ” p> ”Vi har haft två värdefulla segrar mot Sparta och i en tuff match mot Karviná. Jag är glad att angriparna har återhämtat sig, vi har mycket att välja mellan. I den sista matchen lyckades Vyhnal och Libor Holík i målet, men slutet baserades inte bara på Beauguel. Om vi ​​vill lyckas i Slavia måste vi spela tålmodigt, ”sa Zlín-tränaren Michal Bílek.