Många samtida tror att Diego Maradona var den största fotbollsspelaren genom tiderna

Om en fotbollsspelare endast är ansvarig för sig själv, är tränarens uppgift att samla runt sig ett team med flera dussin vuxna män, som alla har sina egna karaktärsdrag. Och följ därefter ansvaret för resultatet som hela “gänget” kommer att visa.

Ett nyligen nyligen försök att visa oss själva inom coachingfältet som utfördes av den legendariska Diego Maradona fick oss att komma ihåg de som inte kunde uppfylla sina höga förväntningar som mentor, även om han en gång var en stor spelare. Naturligtvis låtsas vi inte vara en komplett lista, eftersom den kan dra vidare till storlekar som inte har något att göra med läsbarheten.

Diego MARADONA

Många samtida tror att Diego Maradona var den största fotbollsspelaren genom tiderna. Vi kommer inte att diskutera med dem om vem som fortfarande är spelare nr 1 i spel nr 1, men att inte ge kredit till den utmärkta nivån i det argentinska spelet är dumt och okunnigt.

Men att säga att Maradona absolut misslyckades på coachningsområdet är att vara så objektiv som möjligt. Den ex-legenden om argentinsk fotboll började arbeta som mentor redan 1994 i ett lite känt, men väldigt ambitiöst projekt vid den tiden kallat “Textile Mandia”. Denna klubb uppnådde inga gemensamma framgångar och dog snart plötsligt i Bose, varför 1995 ledde Diego “Racing” från Avellaneda, men kunde inte nå något med honom.

Efter det, i långa 13 år, glömde de Maradona-tränaren, men 2008 kallades han huvudtränaren för ”vita och blåa” för en del meriter bara för ledningen för argentinsk fotboll. Det argentinska landslaget som leddes av Maradona vid VM 2010 nådde kvartfinalen, där de blev nådelöst slagen av tyskarna (0: 4). I själva verket, efter detta beställde den stora karriären för en tränare för Diego ett långt liv. Han kallades bara till exotiska team som Al-Wasla och Al Fujairah från Förenade Arabemiraten, liksom Dorados från Mexiko. Men allt detta var främst bara marknadsföringsprojekt än sport. Maradona kallades till och med till Dynamo Brest för en mytisk position, där argentineren faktiskt inte fungerade på ett par dagar.