“Inget personligt, bara arbeta tillsammans fungerade inte

Först verkade det som att affären lyckades: för tre matcher gjorde Eastwood fyra mål och blev till och med en spelare i månaden i augusti.
Samtidigt debuterade han framgångsrikt för Wales, där han kallades tillbaka i maj, men skada förhindrade honom. Fram till dess var han mer än sin egen i England, men sambandet mellan mormor och Wales gav ett val.

Tyvärr var det början på slutet av hans strålande karriär. Allt snappade: målen försvann, chanserna försvann och “vargarna” skickade honom hem utan problem.
Fans argumenterade och krävde fler chanser – ingen förstod vad som hände med framtida superstar. Kanske en hemvist? Oförmåga att vänja sig till det nya laget? Tryck från konkurrenter Jay Bothroyd och Sylven Ebanks-Blake?

Först, även i landslaget fanns det inga problem, men bristen på mål mot Norge, Irland och Cypern gjorde till och med ilska fansen. Dubbel Luxemburg för återvändande av människors kärlek var inte tillräckligt.

Under säsongen 2007/08 gick han tio gånger i början. Istället för entusiastiska chants whistles hördes, och Eastwood kom alltmer in i listan över årets värsta överföringar.

“Inget personligt, bara arbeta tillsammans fungerade inte. Han passade inte mitt lag och vill spela någon annanstans, säger coach Mick McCarthy.
Nästa stopp var “Coventry”, där han flyttade för 1,2 miljoner pund. Här kommer han att tillbringa fyra händelserfria år, som bara av och på ger ut mirakelkampar – till exempel när han gjorde ett hattrick i en match med Peterborough. Men gradvis glömde det. Omöjligt för ingen, han flyttade in i kategorin fotbollsspelare, konversationer om vilka började med “och kom ihåg …”.

Självklart kan det inte vara fråga om något lag. Toshak ersatte Gary Speed, som inte ville ge chanser att polera outcasts. År 2011 tog Eastwood den sista avfarten i en Wales T-shirt. 3-0 från Irland – det var allt som var kvar för minnet.

I slutet av säsongen överlevde hans team knappt, och han fick inte ens skada. I mars gav “Coventry” framåt för att hyra, och Freddie kunde bara komma ihåg favoritklubben som förberedde sig för att gå upp till League One.