Det var ingen tvekan om att den fattiga klubben

Vidare – “Milano”. Kvartsfinalen i den prestigefyllda tävlingen har varit Celtic Parks kärleksfulla dröm sedan 1980, och den första matchen slutade i ett ojämnt drag. Men då var italienarna, som var starkare, rikare och mer erfarna, nästan garanterade att vinna.

Enkel triumf inträffade inte: Celtic slogs till sist och blev till och med berövad av ett rättvist straff. På extra tid packade Kaka fortfarande ut portarna till den polska målvakten. I slutet av säsongen firade Rossoneri en seger.

Det var ingen tvekan om att den fattiga klubben inte hade gått så långt utan Nakamura hjältemod. I ligan var han också en oumbärlig länk: ett hat-trick “Dundee” i oktober, ett mirakelmål av honom i december och ett straff mot … igen “Kilmarnock”, som någonsin lyckades irritera japanerna – hur annars skulle du förklara hans outtröttliga Önskan att förnedra Killi när det är möjligt?

Sju segrar i rad garanterade “Celtic” ett annat mästerskap – eller så verkade det. I mars mötte ett lag från Glasgow plötsligt en serie misslyckanden: två nederlag och dragningar stoppade deras framsteg mot målet, men Rangers förlorade inte tiden inspirerad av den hjälplösa Le Guenn, som ersattes av Walter Smith.

I början av april uppnåddes en seger över Motherwell på något sätt, och på två veckor skulle den avgörande matchen med Kilmarnock ske. Som förväntat visade sig mötet inte vara lätt för någon: efter ett mål i debut av Jan Vennier från Hesselink missade Celtic omedelbart och allt gick nära. Men i extra tid sköt motståndaren Nakamura precis vid gränsen för sitt eget straffområde. Nära till porten, men vinkeln var obekväma.

Men vid sådana tillfällen missade den japanska sniper inte. Efter en exakt träff slog bollen precis till hörnet. Seger! Nakamura gick bärsärkagång, riva av sin T-shirt. Bilden är otroligt, även för otrevliga fans – vanligtvis firar festivalen med fasthållning. Efter mötet slutade han ganska titeln Årets spelare av spelarna.