Den argentinska anfallaren, som spelade för många italienska jättar

Detta följdes av arbete med Deportivo från La Coruna, som Seedorf inte kunde rädda från nedflyttning från La Liga, och den sista platsen där Clarence försökte visa sina coachingambitioner var Kamerun. Därifrån frågades holländaren också artigt i sommar efter ett erkänt föreställning på Africa Cup.

Thierry Henry
Efter avslutad spelarkarriär arbetade Arsenal och det franska landslagets legendariska framsteg under flera år i tränningsstaberna för Gunners och det belgiska landslaget. Många experter noterade förmågan hos Henri att motivera sina avdelningar väl, på grund av vad de såg i honom tillverkningen av en bra tränare.

I mitten av oktober 2018 övertalade Monaco-cheferna, för vilka Henry spelade som en ung fotbollsspelare Thierry att leda sitt lag. Monegasques upplevde en allvarlig kris, som de föll i på grund av en dåligt tänkt överförings- och personalhanteringspolitik. Kanske underskattade Henri helt enkelt komplexiteten i situationen, men efter tre månader avlägsnades han från att arbeta med laget på grund av en konflikt med några fotbollsspelare och avskedades därefter. Vid Henrys avgång ockuperade Monaco den näst sista platsen i League 1-ställningen …

Alan SHIREER
Den stora anfallaren av Blackburn och Newcastle, som är rekordhållaren för antalet mål i Premier League, gjorde också ett försök att få fotfäste i coaching. 2009 kallade de infödda ”skitterna” Shearer, men Alan kunde inte klara uppgiften och rädda laget från att flyga till mästerskapet. Som ett resultat lämnade Shearer Newcastle efter säsongens avslut och gick igen för att arbeta på TV, där han är mycket närmare rollen som en expert.
Kanske, efter avsked från Newcastle, kom den upprörda Shearer också ihåg hur en gång hans svåra förhållande med Ruud Gullit kostade den sista coachningspositionen.

Hernan CRESPO
Den argentinska anfallaren, som spelade för många italienska jättar, liksom i England för Chelsea, avslutade sin fotbollskarriär 2012. Två år senare hamnade han i Parma-ungdomslaget och ledde det tills klubben började ha problem och han slutade praktiskt taget att existera. Men FootballHD talade mer om dessa händelser just nu som en del av en separat artikel.