Adams första tränares erfarenhet var med Wick Wanderers

Nu beslutade Maradone att lita på ”Gimnasia och Esgrima” från La Plata. Klubben startade katastrofalt i eliten i argentinsk fotboll och tar hittills den sista, 24. platsen. Det finns bara stora tvivel om att Don Diego kommer att fungera som en frälsare …

Tony ADAMS

Arsenal och Englands stora försvarare tidigare, Tony Adams vid någon tidpunkt, trodde uppenbarligen att han kunde bli lika framgångsrik på coachingbanan. Adams tog emellertid djupt fel …

Adams första tränares erfarenhet var med Wick Wanderers. 2004 flög detta lag, under ledning av Tony, ur ligan 1 (den tredje starkaste divisionen i engelsk fotboll), varefter Adams lämnade sin tjänst.

2008 utnämndes Adams till att leda Portsmouth, men med honom föll laget i en katastrofisk topp i Premier League, vilket resulterade i avgång i februari. I maj 2010 lämnade Adams arbete i Azerbajdzjan och accepterade Gabala, men lyckades inte heller. Tonys sista försök att bevisa att han kan bli en framgångsrik tränare arbetade i Spanien med Granada. I april 2017 anlände Adams till laget med uppgift att rädda henne från nedflyttning från La Liga, men lyckades inte uppnå detta. “Granada” gick till Segunda, och Adams, som blev föremål för många löjningar och memes, läggs till i listan över arbetslösa förlorare, vars tjänster inte är särskilt intressanta för framgångsrika fotbollsprojekt.

Clarence ZEEDORF
Holländaren, som till minne av många förblir en utmärkt mittfältare, vid 37 års ålder, oväntat nog för alla, beslutade att snarast avsluta sin fotbollskarriär för att arbeta som huvudtränare för Milan själv. Att betala ett sådant benämnt team till en person utan erfarenhet var en enorm risk, men i lägret ”rosero-neri” ledde de uppenbarligen av orden ”vem som inte riskerar, han dricker inte champagne”.

Tyvärr gjorde Seedorf inte förbättringar i spelet av krisen “Milan”, som förutses av skeptikerna. Clarence sparkades innan säsongen avslutades. Sommaren 2016 åkte holländaren till Kina, varifrån han blev inbjuden av Shenzhen, men Seedorf varade bara några månader i Mellanriket, som tidigare i Italien.