Silver och brons. Basketspelare Hradec och Trutnov väntar på försvar

basketspelare Hradec firas redan efter semifinalen serien, stod det klart att för första gången i historien kommer att få åtminstone silver, deras rivaler från Trutnov, sedan ett par dagar senare lyckades han en serie av tredje plats i ställningar rankas precis bakom Hradec.

det kan vara regionens mest framgångsrika kvinnor basket säsong i topp inhemska konkurrensen igen och en som börjar i helgen?

“baren är mycket hög, var det en sportslig mirakel. Vid det här laget är det svårt att ens med tanke på att vi inte vet i detalj kvalitet motståndare, att säga att vi kommer att klara något.Men vi vill vara bland de lag som kommer att kämpa för att USK Praha, det är sant, men vi har inte råd att underskatta någon “, sade chef för klubben Hradec Miroslav Volejník.

Samma sak gäller i Trutnov.Där, utöver erfarenheterna från de fyra ligorna som föregick det, är målen gradvis. “Det huvudsakliga målet för oss är att avancera till slutspel och vi tror att det kommer att bli en kamp för varje vinst”, säger manager Jan Kara Trutnov Braun.

Kara hade medaljer, som tidigare användes, väntade fyra långa år. “Slaget om medaljer ingripa vill, men nu fokuserar vi på, vi slutade på den övre halvan av tabellen”, säger Braun.

Båda lagen i början av ligan bland aspiranter till toppositioner, men båda klubbarna är han måste ta itu med några förändringar och med hänsyn till tävlingen. “The smart vi är, tills vi läsa finalrosteren motståndare, vissa inte vet mycket om”, medger Volejník.

Leaving stöder Lichtarovičové, Ms Pochobradska och Andělová, kompletterat den fortsatta frånvaron av skador läker Hartig kommer att bli svårt för laget att absorbera. “Hittills har vi problem i försvaret, lite kommunikation på allvar”, sade chefen.

För att införliva flera nya spelare i laget måste också coacha Jozef Resetar Trutnov, antingen det är en “Tjeckiska” grunden för det förflutna, förblev han en framgångsrik säsong.Kara grund för spel förberedelse tog två turneringar, en i Polen Jelenia Gora, ett andra hem i Trutnov.

Resultaten inte dåligt, även om de tre sista matcherna före starten av helgen ligan förlorade. “Men vi måste se vilka motståndare vi spelade”, säger Braun. Kara gradvis förlorat med svenska mästarna från Lullea, sedan den starka ryska Kursk och slutligen den tyska Wasserburg, som efter att ha vunnit den inhemska titeln kommer att starta i Eurolize.

“För oss är det värt att spela med sådana kvalitetsteam och på bekostnad av nederlag. Detta gör oss undersöka mer än när någon svagare på hög vinst “, säger Braun.

Kvinnor basketligan har samma system som förra säsongen.De grundläggande delarna till lag väntar på 22 omgångar, med mästerskapet USK Praha yta endast hälften av spelen och alla lekplatser motståndare. Åtta av de bästa går till play-off för att spela för medalj. Tävlingen från den nya säsongen heter även Bonver ŽBL. I själva verket, med det nya namnet går in i säsongen och Hradec klubb kommer att spela som ZVU Strojirny Sokol Hradec Kralove.