Italien, den första jackpotten i kampen mot Rio: det är nödvändigt att stoppa NBA-trioen

Fortfarande under det senaste årtiondet vann de olympiska silver (2004), de var tredje på EM (2003). Men basketspelare från Italien dessa dagar den stora medalj väntar -. Och hörn även vid den aktuella Eurobasket Home

Laget besviken kvartsfinalen förlust mot Litauen, som kom efter förlängning, så Italien väntar första duell ” miniturnaje “från 5: e till 8: e plats, närmare bestämt deltagande i den olympiska kvalifikationen. “Jag hoppas att mina spelare kommer att vara redo. Det kommer att bli en tuff duell och gå dit en hel del “inser tränare Simone Pianigiani

Det gör inte riktigt en lätt uppgift -. Italienarna har jämfört Tjeckien möjligheten att snabbt regenerera tre timmar” slip “sin duell började ungefär två och en halv timmar efter tjeckien, men hamnade i inställningarna.Den italienska stjärnan har förlorat mycket av nära relationer.

“Vi har ett försprång, kan vi vila lite längre. Men i detta skede av turneringen är det svårt att spela i en sådan takt “, säger assisterande tränare Lubomir Ruzicka tjeckiska journalister strax efter italienarna förlorade kvartsfinalen, och det stod klart att nästa motståndare blir tjeckiska. “Men det är samma för alla. Jag hoppas att visionen om den olympiska kvalifikationer är all motivation och att vi gör en föreställning som vi gör det rör sig. ”

Att döma av kommentarerna från de tjeckiska spelarna (se intervju med Jan Vesely och Tomas Satoranským) incitamentet efter kvartsfinalen nederlag Serberna borde inte vara minst problem.Något mer komplicerad, men det kan vara styrkan av motståndaren.

För italienarna har i truppen hade tre NBA-spelare och en topp draftovaného man! Marco Belinelli har Sacramento Kings, Danilo Gallinari av Denver Nuggets, Andrea Bargnani startas Brooklyn Nets och Aless Gentileho du tittat Minnesota (vann rätten till Houston). “Alla skapar en otrolig individuell styrka,” samtycker Ruzicka. “De går mycket bra med bollen på offensiv hälften, de är mycket offensiva.Vi har dem försöka position efter läge elimineras ”

Trots denna kraft redan italienarna inte helt som skulle hemsöka kontinenten såsom millennieskiftet -. Tiden mellan 1997 och 2003, fick han bara fyra Eurobasket komplett samling av medaljer, varav 1999-titeln.

Och färska resultat? Den tidigare ME var den 8: e platsen.På årets har samma balans som de tjeckiska italienarna i gruppen också förlorat två dueller (först till Turkiet och sedan serberna med de ens 82: 101), å andra sidan, visade sitt bästa resultat i turneringen när de besegrade Spanien 105: 98th

“det är en utmärkt enhet med ett spel baserat på de individuella handlingar individer”, säger Ruzicka. “Underminerar spelarna för det mesta spelar på omkretsen, en på en, som är baserad på deras koncept. De är mobila och aggressiva mot det definierade territoriet. visa en annan stil än, säg, Litauen ”

För dem som gillar att jämföra, just genom slagsmål med Litauen erbjuder detta. hur tjeckerna i gruppen och italienarna i kvartsfinalen duell med litauerna konsekvent inför förlängningen.Ändå är italienarna på Stade Pierre Maura från 18.30 mer favorit.

Å andra sidan har tjeckiska basketspelare redan visat att de kan överraska. Om de gör det igen är Rio-kvalificatören en miss. Om å andra sidan Italien skulle lägga sig, skulle de behöva slåss mot det besegrade Grekland på fredag ​​den 7: e platsen. Lettland.