Bournemouth nära att signera Unibet från Leeds för £ 6m

Bournemouth ligger nära att signera Lewis Cook från Leeds United för £ 6m, med mittfältaren satt till medicinsk på fredag.

Eddie Howe har kommit överens om en avgift för England under 19 internationella som har Ett år kvar på hans kontrakt. Leeds hade varit hoppfull över att komma överens om nya villkor med Cook, vars framsteg också övervakats av Crystal Palace.

Med Cook som avgår har Leeds ägare Massimo Cellino insisterat på att han kommer att motstå intresse för klubbens unga vänster -back Charlie Taylor, trots att Unibet betting bonus försvararen har kommit in i det sista året i sitt kontrakt och erbjöd ingen indikation han avser att stanna. Burnley och Middlesbrough överväger bud på cirka £ 5m.West Bromwich Albion är också ledare för 22-åringen och Newcastle United, ombyggnad under Rafael Benítez i Championship, övervakar situationen.

Men Cellino har föreslagit att han hellre skulle förlora Taylor utan en överföringsavgift – Leeds skulle betala ersättning om de erbjuder spelaren en ny affär – än sälja Unibet honom i sommar. “Jag är väldigt besviken över hur han har agerat”, berättade Leeds-ägaren Daily Mirror. “Vi kommer inte att låta honom gå. Lita på mig. Jag lovar, även om vi förlorar honom gratis i slutet av säsongen, säljer jag honom inte. “Taylor, som har spenderat tid på lån i Bradford, York, Inverness och Fleetwood Town, Leeds var årets spelare förra säsongen.

Leeds har avslutat två erbjudanden.Anfallaren Kemar Roofe har tecknat en fyraårig överenskommelse från Oxford United för en obeskriven avgift som Unibet betting online uppskattas vara ca 3 miljoner kronor, medan Swanseas mittfältare Matt Grimes har gått med på ett säsongslån.

De 23 -åriga Roofe började sin karriär i West Brom och gjorde 18 mål i 40 ligaspel för Oxford förra säsongen, och vann årets tvååriga spelare. Hans avgång representerar en klubbrekordförsäljning för Oxford. Facebook Twitter Pinterest Kemar Roofe, fotograferad i Oxford tidigare i år. Foto: Felix Clay för Guardian

Roofe berättade på Leeds-webbplatsen: “Det är en fantastisk Unibet känsla. Jag tror inte att jag faktiskt kommer att inse hur stor klubben är till det första spelet i säsongen, men jag är förvånad över vad jag hittills har sett.Du kan säga att det är något spännande att hända här med de signeringar vi gör – de är alla bra signeringar. ”

Erbjudandenna för Roofe och Grimes följer ankomsterna Marcus Antonsson, Kyle Bartley, Hadi Sacko och Robert Green. Fotbollsöverföring rykten: Chelsea Unibet håller samtal med Lionel Messi? Läs mer