Det hände. Hilgert genomgick 47: e världsmästerskapen semifinaler

Hon hade ett mål och såg en sjunde vid sin tid. Hon var den sjunde i den andra kvalificerade och bara australiensiska Fox väntade på start. Hon visste att hon skulle gå igenom tio av dem.

Och hon var lättad.

Hon slogs ut på lördag i VM-semifinalen. För tretton år sedan, i Bourgu, Frankrike, var det sista gången som Stepanka Hilgert hade fastnat i VM. Sedan fanns en kajak i forsarna, och räddaren skulle hoppa i vattnet. Sedan dess har många ändrats – längden på fartyg, namn på rivaler, spårstycken och kvalifikationssystem. Men hon är fortfarande här, fortfarande konkurrenskraftig och fortfarande ganska nervös i tider före loppet.

I natt och i morse skrapade jag lite i mitt huvud.De utmanade mig varje tänkbart scenario, och jag behandlat, hur jag reagerade på dem “, medger han.

Efter ankomsten i området onsdag morgon, men bytte till tävla läge, vilket har nästan tre decennier, flyttar han i förgrunden. “Jag har redan haft tillräckligt med vatten runt,” hon är.

Tjugo kvinnor avancerade till semifinal i första kvalomgången, men hon var bland dem från mycket yngre och -kvinnor Kudějová Vojtová inte. Hon ockuperade sin 27: e plats utan att röra ett av målen. Det andra förfarandet saknades.

“Hon behandlade erka vid grinden numret 18, sa hon.När hon tittade på videon fann hon snart att hon inte valde raidet idealiskt och var långsammare på sexton sekunder jämfört med sina konkurrenter. som var för de inte så störda racersna att vinna de senaste tio.

Vattnet i Lee Valley-området slog hårt hela dagen. Tidsplanen för mästerskapet var oavsiktlig. “Jag har inte ens upplevt en paus på tre och en halv timme mellan första och andra resor. Annars är det en shuffle, skalad och klar, “jämförde hon.

Hon satt i ett tävlings tält, inslaget i en filt, försökte behålla värmen i hennes kropp för fortsatt kvalifikation.Channel väntade “korrigering enhet” först på de dubbla kanot män och besättning Koplik-knaka i dem blev de första tjeckiska utrangerade fartyg. Först då kom kvinnor igen.

“Jag har erfarenhet. Det är bara synd att hoppa av och göra en bra kombination av 17-18, säger Hilgert. Motståndarna tittade åtminstone. Hon såg inte på vilken tid hon behövde utvecklas. Hon visste inte att de måste köra spåret enligt 98,04 sekunder.

Strax innan hennes kvalifikationer inte passerar genom en sikt två gånger olympisk mästare Elena Kaliska.Bakom målet i den slovakiska såg plågade och ödelade fartyget medan en utropare hade tänkt: “Dubbel olympisk mästare och dubbel världsmästare, multimedailistka Stepanka Hilgertova”

Nešťouchla enda mål, lyckades även den fruktade kombinationen av 17-18 V mål kastade en blick på tavlan och lugnade ner “det är okej”

också, kaféet bakom målet, där åskådare och tränare gömmer sig från regnet, till applåder. “Hilgertová levde” speakern förkunnade för alla.

Efter ett tag jag kunde säga samma för de flesta favoriterna, titelförsvararen mästare Australian världen Jessica Fox.. Också att i slutet av första kval med banan inte möta och behövde reparation

Hilgertová under taket av kanalen berättade hur hon hanterat kritiska passage: “Jag lyckades det i en kombination av 17-18 fartyg för att skjuta mer och šoupnout det mer via rullning. Jag tog det lite brutal, men man kan säga att det var ännu mer säker. ”

lång dag på banan eller i slutet där för henne. “För att göra det svårt för idag drog de mig till dopning. Jag vill inte kissa, så det kommer att finnas ytterligare två timmar för att härda. ”

Men denna fördröjning kan ha på den framgångsrika uppdrag onsdag Stepanka Hilgertova ändra någonting.På lördagen fortsätter loppet i semifinalerna.