Vid denna tidpunkt gjordes en liknande väg till berömmelse

Vid denna tidpunkt gjordes en liknande väg till berömmelse av hans lagkamrat Andrey Shevchenko. I säsongen 1993/94 gjorde han 12 mål för reserver och gick till basen. I november 1994 debuterade han på ett gästmöte med Shakhtar. Så ett av de mest effektiva partnerskapen i historien om modern europeisk fotboll började. Rebrov och Shevchenko passade perfekt varandra, och i fem år sköt Dynamo frukterna av deras lagarbete.

De två första säsongerna var måttligt framgångsrika: 10 mål vardera i Rebros konto för respektive 37 respektive 38 matcher. Säsong 1996/97 var bäst för Rebrov, som gjorde 20 mål i 35 matcher. Vid den här tiden har den ukrainska duon meddelat sig till hela världen, från Dynamo till Champions League semifinalerna. I nästa säsong registrerade Rebrov 29 mål i 36 matcher – och det här är bara i Ukraina. I den europeiska tävlingen gjorde han åtta mer. Under säsongen 1998/99 gjorde han 22 mål för 41 matcher i alla turneringar. Shevchenko skrytte också 33 mål i 44 matcher (Shevchenko duo – Rebrov heter en av de 16 bästa attackerande ligamenten i fotbolls historia – notera FootballHD).

En enastående säsong, ja, men det är dags för avsked. Andrey Shevchenko var en god smak för europeiska klubbar, och Silvio Berlusconi, som slog Milan-rekordet och betalade 25 miljoner pund till ukrainska, var den första som höll ut. Gambit frikänd sig, och Shevchenko blev legenden om laget och världens ledande anfallare. På hans konto – 172 mål för sju årstider. Därefter gick han till engelska Chelsea, med vilken han uppnådde mycket mindre framgång.

Många var övertygade om att Rebrov skulle vissna utan en partner, men det hände inte: i den enda säsongen i Dynamo utan Andrey gjorde han 30 mål i 40 matcher – det näst bästa resultatet i sin karriär. I Europa bröt han sin tidigare rekord och gjorde tio mål, vilket gjorde att han kunde dela titeln till Champions Leagues bästa målare.